Wat een gave plaat h├Ę. ­čśâ Zie hieronder de Nederlandse vertaling van de tekst op de afbeelding.

Zes aanwijzingen dat je mogelijk zware religieuze bagage rond sjouwt:
1) God is kwaad, gewelddadig en wraakzuchtig
2) Mensen zullen eeuwig branden in de hel
3) De Bijbel is Gods letterlijke, foutloze Woord.
4) Het volgen van Jezus is gebaseerd op het houden van regels en dogmatische eisen
5) De scheppingsverhalen in Genesis zijn letterlijk bedoeld en historisch
6) God veroordeeld en verwerpt homo’s

Deze plaat is van de blog Jesus Without Baggage van wijlen Tim Chastain. Deze blog heeft de ondertitel “For those attracted to Jesus but not the the baggage often attached to his message”. Je kunt ‘m vinden op jesuswithoutbaggage.wordpress.com. Op deze website geeft Tim een frisse kijk op geloof in Jezus en zijn Vader, op de Bijbel, en op christelijk geloof in het algemeen. Hij behandelt verschillende thema’s die relevant zijn in de Amerikaanse traditionele christelijke wereld, zoals homoseksualiteit, thuisonderwijs en schepping & evolutie. Hij doet dat op een heldere, respectvolle en (emotioneel) intelligente manier en het is duidelijk dat hij gedegen studie heeft gedaan om zijn visies te onderbouwen! E├ęn van zijn belangrijkste boodschappen is dat geloof in Jezus niet inhoudt dat je gehoorzaam bent en regels naleeft, maar dat je Jezus’ idee dat God een goede Vader is aanneemt. Het lezen van Tim’s schrijfselen geeft mij vaak een gevoel van opluchting en helderheid.­čĄŚ

Tags:             

Reacties zijn gesloten