Uitgangspunten

v1.27b (mod)

Liefhebben is goed. Dat weten we intuïtief. Het is goed om liefde te krijgen en het is goed om liefde te geven. Liefhebben is voor mij: waarderen, koesteren, bijdragen aan tot bloei komen, respecteren, vrijheid geven aan eigenheid, helpen om gelukkig te zijn, er van genieten. Dit geldt zowel t.o.v. een mens als een dier als een ding.

Ik geloof dat mensen – en bovendien alle andere wezens – er zijn om de wereld lief te hebben, en om zelf geliefd te zijn. Ik houd van heel veel dingen: van mensen, techniek, bomen, noem het allemaal maar op. Een tuinman houdt van tuinieren. Een natuurkundige houd van de schoonheid en orde in de natuur. Mijn oma houdt van bloemen. Mijn moeder houdt van met haar hele gezin om tafel zitten. Een hond houdt van spelen. Een kat houdt van soezen in de zon. Een vogel houdt van tsjilpen. Een kikker houdt van springen. En zo voorts. Als we iets liefhebben, zijn we in ons element. 🙂