Gezonde theologie

v1.27b

Het leven is bedoeld om fijn te zijn. Het is de bedoeling van God dat ieder schepsel groeit en bloeit en leeft en geniet van het leven! Dat geldt voor alles wat leeft; dieren, mensen planten, enz. Het is de bedoeling dat we elk moment van het goede genieten. God wenst dat we gelukkig zijn. Hij is blij als we gelukkig leven.

Dit betekent voor mij persoonlijk concreet: Het is de bedoeling dat ik vanavond dankbaar ga slapen en morgenochtend met opgewektheid en vertrouwen weer opsta. God gunt mij dat ik gezond ben, dat ik mooi werk kan doen waarbij ik mijn talenten kan uitleven, dat ik kan wonen op een fijne plek waar ik mij thuis voel, dat ik fijne vrienden heb met wie ik mijn passies en eigenaardigheden kan delen, dat ik goede relaties met mijn familie heb en daar een warme omgeving ervaar, dat ik een levensmaatje heb met wie ik mijn leven kan delen en van het leven kan genieten en van elkaar kan houden, dat ik goed kan omgaan met verdrietige dingen, dat ik vertrouwen in de toekomst heb.